Hoe kom je bij ons?

Overzicht

Te voet

Ons huis ligt pal in het centrum van Gent. Hoogpoort verbindt het conservatorium met het stadhuis en met het Gravensteen. 200 meter van de middeleeuwse haven aan Korenlei en Graslei en op 300 meter van het kruispunt van twee Grote Routepaden.  Gent is heel gemakkelijk te voet te bezoeken : alles is op wandelafstand!

Per fiets

Je fietst naar het stadhuis van Gent. Dit is op 200 meter van ons huis. Dan ga je richting Gravensteen. Het is zonder meer mogelijk om je fiets overdekt in huis te stallen.  Heb je geen fiets meegebracht? Geen probleem, vlakbij kun je goedkoop fietsen huren voor een hele of halve dag.

Na aankomst op Gent Sint-Pietersstation neem je tram 1 (richting Wondelgem of Evergem) en stapt af aan halte “Gravensteen” (dit is minder dan 10 min. van het station).  Van daaruit stap je terug langs de rails vanwaar de tram kwam, over de brug, langs de Groentenmarkt, wandel je recht Hoogpoort in.

Na aankomst op Gent Dampoortstation neem je bus 3 (richting Mariakerke) en stapt af aan halte “Sint-Jacob” (= derde halte).  Je wandelt een klein stukje in de Belfortstraat en slaat voor het stadhuis af naar rechts.  Je bent al in de Hoogpoort.

Auto

Als je met de auto komt, volg je best de P-route tot aan de ondergrondse parking Vrijdagmarkt : bewaakte parkeergarage, open 24/24.  Prijs : € 23,00 per 24 uur.  Dan is het nog 300 meter wandelen naar onze voordeur.

Je kunt ook gratis parkeren aan een Park&Ride zone aan de rand van de stad.  Afrit Gentbrugge en dan tram 2 richting Centrum nemen.  Aan halte Zuid overstappen op tram 4 en afstappen aan halte Gravensteen.  Dit is 200 meter van onze voordeur.

Er is een taxistoppaats op 200 meter van onze deur (Korenmarkt).  We kunnen op vraag steeds een taxi voor je bellen.

Hoogpoort ligt in het voetgangersgebied met zeer beperkt autoverkeer. Laden en lossen voor de deur kan, echter enkel na 18.00 uur en voor 11.00 uur. Parkeren en doorrijden is niet mogelijk.

Kaart (Google Maps)